Nattuppdatering

2009-02-25 @ 01:13:58
Imorgon är det sista lektionen på delkurs 1 av kursen. Ska bli skönt att få en liten genomgång av allt man har försökt ta in de senaste veckorna. En hel del, dvs. Men jag missade bisatsdelen, så det är bra de. Började på en sammanfattning av allt, för att göra det lite enklare för mig och nöta in samtidigt.

Meena ringde från Ica idag också och frågade om jag kunde hoppa in imorgon. Så jag jobbar ett kvällspass imorrn, vilket behövs, har inte fått så många tider, eftersom att jag jobbar varannan helg men jag var sjuk en av de dagarna, men jag har tagit igen det nu iallafall vilket är skönt. Fick lönen precis också. Om jag verkligen håller band på mig själv så kommer den här månaden bli great. Och det måste jag fan göra. Pallar inte gå utan pengar de sista 2 veckorna som det har blivit varenda jävla vecka. Fast nu så finns det inget som verkligen behöver köpa (förutom mat då), eller har kollat in. Ska leva jävligt snålt nu.

Önskar jag kunde skriva så fint och poetiskt som Frida men det blir alltid patetiskt och så onödigt djupt.
Har väl varit lite och pendlat mellan skit och mindre skit känns det som. Allt på grund av skolan, prestaionsångest is the shit och lillsyrran är precis som mig.
Men jag pratade lite med mami i telefon idag och fick pepp, så det kommer lösa sig.

På torsdag är jag ledig och ska dra till körskolan och göra lite tester på deras datorer och sen åker jag till Elias och myser resten av dagen. Tror inte det är någon lektion på fredag, skulle vara någon reserv, men den skippar jag nog. Antingen så stannar jag hos Elias, fast jag måste ju ändå hem på kvällen för jag börjar kl 8 på lördagen. De resterande dagarna kvar till tentan som är den 4e mars äre råplugg som gäller. Få ordning på allt vad fraser, prefix, satslösningar och ordklasser heter.

Men nu ska jag nog läsa lite tror jag, eller så sover jag helt enkelt vilket jag borde göra, som vanligt. Håller på och läser Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Tänkte läsa den innan jag ser filmen.

Peys!


Inne-listan

2009-02-21 @ 00:20:06
Har blivit mycket Familjen när man sitter på bussen och åker fram och tillbaka mellan Enköping, Uppsala, Bålsta och Kilen.
Och så lite annat jag hittat på juutuub som jag tycker är gött.




Pressure drop

2009-02-20 @ 21:35:50
Gick upp halv 8 imorse för att ta mig till Hässlö Halkbana i Västerås. Gick av vid Tortunavägen och sprang iväg till Willys för att hinna köpa cola och snus innan skjutsen till halkbanan skulle komma. Visade sig att jag egentligen inte hade behövt stressa för han var försenad och jag fick stå och förfrysa fötterna aslänge. Men om man har vårskor på sig så får man ju skylla sig själv liksom.

På halkan var det jag och typ 9 pers till. Vi satt tre pers i tre olika bilar med varsin lärare. Min var en äldre gubbe som var assjyst och skrattade hela tiden. Var asskul att halka omkring och testa hur det känns när det är ashalt. Körde med och utan ABS-bromsar och med antisladdsystem. Jag trodde det skulle vara svårare faktiskt, men det gick hur bra som helst. Efter halva tiden fick vi se en film och så gick vi igenom lite frågor som man hade svarat på innan halkan hade börjat.
Och till slut så fick jag mitt halkintyg. Ett steg närmare körkortet.

Imorgon ska jag övningsköra lite med mamma, ska öva på att göra höger och vänstersvängar på landsväg. Är inte 100% säker på det. Men det ska gå bra.
Sen så ska jag bara kirra några godkända tester på körskolans datorer och sen är det dags att boka uppkörning och teoriprov.Yey! Kanske är klar i slutet av mars, början av april. Ska bli sååå skönt!

Måste bara lägga upp det här klippet som Jocke visade mig, hahaha.


I want to, need to be under your skin

2009-02-20 @ 00:50:13
Jag försöker och försöker nå, men får fan inget grepp om någonting. Och ibland känns det som att du inte ens vill att jag ska nå dig. Orkar gör du aldrig heller, aldrig rätt tillfälle och jag tror nog att det aldrig kommer komma ett bra tillfälle. Jag som trodde att detta var ett nytt kapitel, men det verkar som att det gamla bara fortsätter ändå.

Vad är det som jag gör som gör att det är som det är? Känns som att jag bara famlar omkring i tillvaron när det gäller oss. Och jag vill att det ska vara allt förutom så. Men vem har sagt att det ska vara enkelt och smärtfritt? Den som sa det hade jävligt fel iallfall.

2 år och lite mer.

Vill egentligen skriva mycket mer men då kommer jag få höra att jag bara skriver negativa saker om oss. Men det är ju knappast som att jag vill att det ska vara så.

Aja, passa på och läs för imorgon kommer jag inse att det här inlägget är ett misstag eller så kommer jag bli tvingad att ta bort det. Men när man befinner sig i vissa tillstånd så.


Oh, it should've been, could have been worse than you would ever know

2009-02-15 @ 23:20:25
Har jobbat hela helgen och jag känner det i hela kroppen. Skönt att jag är ledig imorgon iallafall och att jag sen ska åka till Kilen och ha lite qualitytime med killen. Hans första jobbdag imorgon också, hur tungt som helst fan! Och nu ikväll så har han spelat bandy med människorna på jobbet, haha. Har försökt få tag på honom, men de verkar inte ha slutat än.

Imorgon måste jag ringa körskolan och så ska jag ringa facket och avsluta medlemskapet. No point med att vara med liksom.
Sen chilla och sen dra till Elle som sagt.

Är grymt trött och kommer inte på något intressant att skriva. Saknar sommaren typ. PEYS!

Sol på våran sida

2009-02-13 @ 14:35:00
Vaknade för ett tag sen, man får lite småångest då. Väcktes av grabben som ringde från jobbet. Han har ju som sagt fått jobb på Burger King och kommer tjäna 96 spänn i timmen när han fyller 20 och det är hur bra som helst. Känns som att saker börjar falla på plats. Han lät glad och energisk på luren och det är så skönt att slippa höra honom låta nere hela tiden. Det här är verkligen vad han behöver, känna att han verkligen kan åstadkomma någonting och stå på sina egna ben. Och det kommer gå asbra på BK, för jag vet att han kommer ge järnet. Vi ska på bio senare ikväll och jag längtar efter att få krama och pussa på honom tills han får nog.

Läste på Kattisbrudens blogg också och hon kanske ska få sommarjobb på Gröna Lund nästa sommar. Fan va kul för henne, det skulle vara perfekta jobbet för henne tror jag. Hon är en riktig arbetsmyra när det är ett jobb som hon gillar. Då tänker jag fan dra ihop ett gäng så drar vi till Grönan och åker karuseller och hänger med henne. Perfect.
Och i sommar så tänker jag dra till Frida och hennes crew och hänga med de, grilla, dricka och chilla på Holmenkollen, ska vara fett fint har hon sagt.

Och den här skolångesten är överdriven från min sida. Det enda jag måste göra är ju bara att plugga på det jag är osäker på. Jag är bäst på att förutspå att allt kommer gå åt helvete innan jag ens kommit någonstans. Men det är nog en försvarsgrej, så att om det går åt helvete så behöver jag inte bli så besviken.
Ska väl ta och plugga lite grammatik senare eller så gör jag det på måndag. Så jävla dumt egentligen, jag skjuter bara fram allt. För ju mer jag pluggar desto bättre, men men...

Nu ska jag käka frulle, eller lunch eller vad man ska kalla det.

Jag vill ju bara ha peez and löv

2009-02-13 @ 00:31:29
Chill dag typ. Gick upp halv 11, satte mig på bussen till skolan, lektion i 3 timmar. Handlade om satslära och skit. Men det börjar lossna, iallafall på lektionerna, sen gällere ju att komma ihåg allt när man sen ska sitta hemma och försöka öva, men men.
Grabben har fått jobb på Burger King idag också, hur jävla bra som helst! Fan vad skönt.

Handlade lite käk och drog sen hemåt efter skolan iallafall. Lagade mat och sen har jag suttit och spelar och bara degat. Det känns fan som att det äre enda jag orkar med nuförtiden haha. Ååh, ångest. Men imorrn så ska jag och Elle dra på bio och se Allt flyter. Ska väl hitta på något med Lina nästa vecka också. Har ju fan inte träffat tjejen på aslänge. Skulle ha hängt med på en kryssning nu i helgen om det inte var för att jag jobbar då. Och jag kan inte skippa det för jag har ju sjukanmält mig fett mycket. Inte bra. Ambitionen tryter, men inte the cashneed liksom. Vill fan bara att farsan kommer igång men renoverandet av min lägenhet så att man sen kanske kan börja kolla runt på lägenheter i Uppsala. Idag kände jag hur less jag är på att åka buss hela dagarna. Flera timmar spenderas på att bara ta sig från ett ställe till ett annat. Timmar som man kunde ha gjort annat vettigt på. Fast när jag väl har tid att slösa så slösar jag det på ovärda saker. Aja. Undra om man ska smaka på rosévinet man fick av Elle efter att han var i Alperna? Aaaeh, känns lite fel att sitta och dricka vin själv en torsdagskväll.

Bjuder på lite funky indier.


Det lilla livet

2009-02-09 @ 19:26:29
Gick upp 07.45 snoozade en kvart och fick sen springa till bussen. Bestämde mig såklart för att ta med datorn i sista minuten. Men jag hann med bussen ändå och såklart så sitter det en person på varje tvåsits-plats, så jag satte mig i i dragspelet, i mitten, och försöker sova. Vaknar en hållplats innan jag ska av och har i princip nackspärr. Tog en korv med bröd på pressbyrån och tog sen 4an mot skolan.
Gick på föreläsningen om Fonologi och jag fattade det mesta faktiskt. Lovade Jenny att ta papper till henne om vi fick några och så ska hon få kolla mina anteckningar. Måste därför skriva rent, för jag ser knappt själv vad det står. Det var samme man som höll i den första föreläsningen på Introduktionsveckan, Mats Thelander. Han berättade om Fonologi och det betyder typ språkljud eller forskningen om språkljuden om jag kommer ihåg rätt. Slutade 12, skulle ha dragit hem till Kattis och chillat, men hon ska jobba hela veckan så jag satte mig på bussen hemåt. Såklart hade jag glömt att ta med mitt mobila internet så jag kunde inte fördriva tiden med datorn och jag kunde inte lyssna på musik heller för iPoden var död. Men jag somnade så det ordnade sig. Pallade inte gå av i Stenvreten så jag åkte ner till Gustav Adolfs Torg, gick på Ica och köpte blåbärspaj och två paket nudlar och satte mig och väntade på bussen.

Har småkollat på gruppuppgiften, spelat wow och käkat mat. Ska ta ut blåbärspajen nu, mummah.


Imorse sken solen faktiskt, vill ha sommar nu förfa-an, kom igen nu förfa-an.

Les Jours Tristes

2009-02-08 @ 23:04:11
Vaknade runt halv 2 idag. Skulle ha övningskört med mor men det var så dåligt väder så vi sket i det. Synd, för annars kanske jag hade kommit upp i tid. Men men.
Gick upp, styrde upp mig lite och sen tog jag bussen till päronen och käkade middag där. Snackade lite skit och visade roliga klipp på youtube. Mamma älskade de fulla öststatarna, hahaha. Köpte snus, juice och hallonkransar på Ica och fick sen skjuts av mor hemåt. Har spelat lite wow dårå, Jakke hjälpte mig så att jag blev lite bättre.
Älskling ringde också när jag var hos päronen och sa att han skulle på arbetsintervju på torsdag på burger king. Så jävla bra, hoppas fan får det som fan! Han behöver verkligen the money. Men det går nog bra, peppar, peppar.

Imorgon äre skola igen. Fast det är bara en föreläsning som slutar 12, så det är skönt. Handlar om fonologi, tror det är om hur man uttalar ord. Drar sen till Kattis och slaggar där, är nämligen ledig på tisdagen och det är ju najs. Vi kanske köper några cider och hare trevligt.
Bruden gick ju fan vidare i Musikdirekt idag också, så jävla bra. Har inte hört hennes grejjer, vilket jag måste göra. Försökte klura ut hennes myspacesida, men hittade den inte. Får ta och fråga sen.

Nu ska jag ta och fixa Facket-grejjen, ska alltid sluta vara medlem för jag tjänar ändå inget på det. Om jag blir arbetslös så får jag ändå ingen A-kassa för jag jobbar inte tillräckligt mycket i veckorna. Man ska jobba minst 17 timmar per vecka och jag jobbar ju så oregelbundet så det funkar inte liksom. Varför betala medlemsavgift för något som jag ändå inte har användning för?


Men alla vägar leder längre in

2009-02-08 @ 00:50:58
Kom hem för några timmar sen från Kilen. Vi var på födelsedagsmiddag hemma hos Ulla och Mats för att fira Lisa som fyller 23 idag. Käkade massa gott och drack vin och hade det trevligt. Vi kollade även på deras tax Ari när han juckade mot sin snuttefilt, haha. Kändes fel, men då blev jag anklagad för att vara pryd, haha.
Elle skulle in till stan och hänga med Fille och Jimmy så jag drog mig hemot, de rena kläderna hade tagit slut så det kändes inte så upphetsande att hänga med folk i smutsiga kläder liksom. Micrade resterna från i torsdags, lövbiff med potatis och beasås, mummah. Har även fått Skrivboken av Siv Strömqvist och Rocky Kalendern. Så nu kan jag läsa om hur man skriver alla sorts uppsatser och även hålla koll på mitt liv, eller nått.

Ska övningsköra lite med mor imorrn om vädret är bra, såg nyss att det snöar igen. Blir så jävla trött, vill bara ha sol just nu. Slippa glida omkring på gatorna liksom. Men men, sommaren kommer väl i år igen förhoppningsvis.
Man kanske borde sova. SOM VANLIGT.



Såhär kan det se ut en fredagskväll ute på stan med polarna.

Det snurrar i min skalle

2009-02-05 @ 23:40:03
Kirrade en ny blogg. Vettefan varför, men iallafall.
Skola imorgon, har en lektion bara. Ska börja med fraser. Håller ju på med grammatik och kommer göra det hela första delkursen. Sådär lagom segt för jag kommer inte ihåg ett skit, var ju hundra år sen man höll på med det. Men jag får bita i det sura och plugga utav bara fan. Kollade lite idag på skiten, men jag blev bara irriterad och pallade inte länge.
Efter skolan så möter jag upp grabben och vi hänger ett tag. Sen åker vi till Kilen och går på hans kusin Lisas födelsedagsmiddag. Blir nog trevligt, men god mat och trevligt sällskap.

Snackade lite med Frida eller Norge-Frida nuförtiden. Hon försöker skaffa jobb och ska ut på jobbsökardag imorrn med killen sin. Snackade mest om läget och så. Och jag bröt ihop smått. När ska lugnet infinna sig egentligen? Den kommer väl antagligen aldrig att göra det. Blir så jävla trött bara, stress hela tiden känns det som. Har alltid huvudet fullt av saker man ska göra, man ligger och planerar i huvudet när man egentligen borde sova. Och den största stressfaktorn är mig själv egentligen, men det är ju liksom svårt att göra sig av med sig själv. Blev iallafall klar och skickade iväg PM:et idag, så det känns ju bra. Är bara rädd att jag ska komma efter som fan i kursen nu när vi har grammatik. Efter den här delkursen börjar text och tal och det tycker jag är kul så jag får helt enkelt härda ut tills det är dags för andra delkursen.

Höll på att svimma i duschen också. Kanske inte så bra att få för sig att färga håret på kvällen när man är trött som fan. Var tvungen att sätta på kallvatten och sätta mig ner i duschen och sen lägga mig i soffan och bara ligga ner ett tag.
Det beror fan på mina matvanor och allt, eller snarare alla mina vanor, mina rutiner som egentligen inte borde kallas för rutiner.

Men annars är jag glad. Skulle vara skönt om Elias kunde vara här och ta hand om mig lite bara.


RSS 2.0