Bizzi bizzi, så som det ska va

2009-03-26 @ 00:15:45
Har så otroligt tråkigt och då skulle man ju kunna lägga sig men nej, det gör man ju inte. Började faktiskt skriva på intervjutexten på grund av tristessen. Ska fortsätta på den imorgon samt att jag ska öva på mitt argumenterande tal och skriva det argumenterande texten. Blir som det blir när man sparar saker till sista minuten men, men. Allt ska in på fredag, blir nog bra tror jag.

Imorrnkväll efter allt pluggande så drar jag in till Uppsala och drar till Hijazz för att se Håkan (Gabbes och Jackes farsa) spela med sitt  band. Egentligen skulle vi dra dit för att Julias pojkvän Vincent fyller år, men han åker hem imorgon på grund av att en av hans favoritlärare dött i en stroke, tror jag det var. Vilket är synd, skulle ha varit trevligt annars. Men Elias ska dit även om han jobbar 1-4 på natten. Blir trevligt med lite musik och kanske någon cider. Spänna av lite, behövs verkligen.
Funderar på om jag ska börja på yoga. Skulle behöva någon sorts träning förutom all promenad mellan hemmet och bussen och allt kåkandes på tunga ryggsäckar med dator och diverse. Skulle vara bra att ha något som stressar av en och yoga ska ju vara bra för sådant. Måste bara hitta tid till det, men jag får väl helt enkelt göra tid för det.

Apropå Julias och Vincents lärare som dog så fick jag höra att en av mina finska kusiner har dött. Han hittades död i sin lägenhet. Mamma berättade att han haft alkoholproblem. Men man visste tydligen inte exakt vad det var han dog av, läkarna skulle obducera och kolla.
Vafan är grejjen egentligen, hur många är det inte som har dött på min mamma sida det senaste åren? Först min moster Eila, sen min moster Irma och nu min kusin Markus. Får vara nog nu. Mamma ska åka och hälsa på min moster Irja, min kusin Markus mamma. Hon hade ändå planerat att åka dit. Skulle vara kul att åka med någon gång. Var riktigt längesen jag var i Finland. Kanske hinner plugga lite finska, skulle ju vara kul att kunna snacka lite med sina finska släktningar.

Snart är det dags för teoriprov och uppkörning, närmare bestämt den 1 och 2 april. Lagom spännande! Men det känns som att det kommer gå vägen. Ska bli så skönt att äntligen få körkort. Kommer nog hyra bil, när jag inte kan låna päronen, tills jag har fixat en egen. Men det är ju så jävla dyrt med alla försäkringar och besiktningar och skit. Men, men, den dagen den sorgen liksom.
 
Annars är det väl lugnt som vanligt, eller ja, lugnt och lugnt, men ah, det funkar iallafall. Fyller 20 om sex veckor också, wiho. Peys!

Med papper och penna

2009-03-23 @ 23:42:01
Jahaja, då har man gjort sin rapdebut då. Hahaha. Spelade på Grand med Kattis i söndags. Det gick bra, även om de spelade fel låt i början och även om  jag missade en bit i slutet och stod och fyllde ut med "kom igen, kom  igen, kom igen!"
Vilket jag fick höra ett antal gånger av Elle, Gabbe och Jacke sen efteråt. Men jag är nöjd och glad ändåså!

Har en massa skolgrejjer som ska in på fredag. Så jag är lite småstressad. Imorrn ska jag på riskettankursen och sen äre skola. Har skickat in min kassa textanalys som jag gjorde klar på några timmar idag. Men men. Palla bry.

Hej hopp snopp, dags att knyta sig rå. Peys!

When I slip into that song, no one can reach me there

2009-03-20 @ 23:54:12
Sitter hemma hos Kattisen och Flippen. Har suttit och repat som fan inför UKM som är på söndag. Lite nervigt, men nu har vi fått  ihop en någorlunda låt iallfall.
Saknar sommaren och jag saknar Frida. Kommer i sommar, det är ett måste, tänker inte göra en repris av förra sommaren och inte åka någonstans. Så I'm coming! Och Elias såklart!

Är fett trött, trött som fa-an.

Peys!

Back on track

2009-03-12 @ 20:46:52
Var ett tag sen jag uppdaterade, men jag har haft fullt upp och inte orkat helt enkelt. Hade tentat för någon vecka sedan och det gick som jag förutspådde. Kommer få göra omprov på allt den 16e mars. Men det känns skönare, då kan jag koncentrera mig på det som ligger närmast såsom körkortsbiten och de resterande delkurserna som är långt ifrån så stora som delkursen om grammatik. Kommer sätta mig och råplugga de två veckorna före provet så kommer det gå galant.
Delkursen Text och tal började förra fredagen och den är mycket roligare än grammatiken. Ska iofs göra två tal och två texter, men de är inte alls långa, så det kommer gå bra. Har redan skrivit utkastes till det första talet, som ska vara ett informativt tal, och så intervjuade jag min mami till den första texten, som ska vara en intervjutext.
Känns som att jag har kontroll på livet igen. Elias åkte hem idag för att jobba, har varit här sen i söndagskväll. Var lite ups and downs, men efter det så känns det som att vi har utvecklat vår relation faktiskt. Känns gött <3
Imorgon är det skola 10.15 till 12 och sen så måste jag åka till Bålsta för att hämta mitt bankomatkort på jobbet, glömde det i jobbarbrallorna igår när jag jobbade till stängning. Andra gången det händer, så osoft. Men men. Sen drar jag tillbaka till Uppsala för att fira Elias som fyller 20 (WOHO!) med att käka middag med han och Hanne. Blir mysigt!

Btw, så håller jag och Kattis på och pillar på lite låtar och grejjer. Ska vara med i UKM (haha, gah!) den 22 mars på Grand i Uppsala. Fett läskigt, hade druckit några cider när jag gick med på det. Men det nog askul, får se de så helt enkelt, haha. Hittade några softa beats på whoa.nu och har skrivit någon vers.
Hade ju också en rap-workshop på Sävja Fritidsgård den 7e mars. De hade arrangerat en tjejdag där i samband med att det var Internationella kvinnodagen den helgen också. Det var ganska kul. De såg lite skeptiska ut när vi körde några av Kattis låtar haha. Jag stod där och såg ut som en fisk på land när vi körde en låt som jag inte var så insatt i haha. Men men, övning ger färdighet så.

Kom hem från päronen för ett tag sen. Intervjuade mamma och käkade middag.
Nu ska jag ta och skriva ut schemat och sen chilla vidare och sen slagga om ett tag.

Peys!


Kickstart

2009-03-03 @ 02:23:38
Vilken inspiration jag fick nu till att fotografera som fan igen. Hittade min webbdesign - och digital bild lärare David Johanssons blogg. Han håller på med en massa saker hela tiden, intressanta reportage och gör coola bilder i PS.
Jag ska fan ta tag i ett reportage som jag funderat på ett bra tag. Det är så att det finns en gammal gubbe som säljer kokosbollar vid rondellen vid Litslena Kyrkan. Han har stått där varenda fredag och lördag sedan, jag vet inte hur länge. Så länge jag kan minnas iallafall. Det skulle vara kul att göra ett litet reportage om honom och ett bildspel. Så som jag gjorde när jag fotade Åke när han körde buss i Stockholm. Men tiden verkar inte räcka till, men jag ska fanimej ta tag i fotandet igen.
Måste nog ta och rengöra mitt 18-55 objektiv, för ibland fokuserar den inte på det den ska fokusera på och så ser man en mass svarta prickar om man fotar något som har en ljus bakgrund osv. Otroligt irriterande. Ska nog gå förbi Fuji Fotocenter och be de hjälpa mig.

Klicka här för att ladda ner mitt bildspel!





Gregory Colbert

2009-03-03 @ 01:07:07
Kollade upp vem som gjort filmen i inlägget före och han heter Gregory Colbert. Googlade och hittade otroligt fina bilder.
Får en känsla av lugn när jag kollar på de, men även en sorglig känsla på något sätt. Är väl bara så jag är till naturen.

COPYRIGHT BY GREGORY COLBERT
http://ashesandsnow.org



 



Ashes and Snow

2009-03-03 @ 00:34:14
Hittade den här på odevetdu.blogspot.com, fett fin.


Psyche your mind and forget about time

2009-03-02 @ 20:44:17
I övermorgon är det tentadags och jag känner bara att det får bära eller brista. I värsta fall får jag göra omprov helt enkelt. Jag kommer inte dö och världen kommer inte gå under insåg jag idag.
Ska chilla imorgon, jobbar 16-20 också, vilket är najs, 4 timmar bara. Ska försöka hinna kolla lite på plugget och också.
Efter tentan så ska vi dra ut på krogen, kanske käka något och dricka litegranna sådära. Blir trevligt som fan kan jag tänka mig.
På lördag ska jag vara med på en Tjejdag som ska vara någonstans i Uppsala. Är ju med i styrelsen för Run The Show och jag kommer väl vara där och låtsas att jag är på något haha. Det kommer vara en rap-workshop för bara tjejer, plus en massa annat tror jag. Vet inte vad jag ska fylla för funktion, men man får cash, så vafan, 2 timmar liksom. Får snacka med Kattis och kolla läget lite. Köpte Elias födelsedagspresent idag också efter pluggandet. Hoppas han blir nöjd, annars så har jag ju sparat kvittot ifall jag var helt ute och cyklade.

På det hela taget så känns läget bättre. Ska ta en helg och dra till kära Fridabruden och bara chilla och ta det launa.
Messade Ehlin om fotojobbet, har fortfarande inte fått några tider eller anvisningar hur jag ska fylla i alla skatterna på f-skattsedelsansökningen. Hoppas hon mailar snart, så att jag vet hur jag ska planera de kommande veckorna.

Hare göttis!


Övningskörde med mor i söndags och solen låg på som fan så glajjorna åkte fram.

Lugnet före stormen

2009-03-01 @ 11:46:40
Vaknade för ett litet tag sen. Klockan 13.00 ska jag övningsköra med mamma litegranna. Ska sen iväg till Kilen och gå på födelsedagsmiddag ännu en gång. Nu är det Jackes och Gabbes morsa och storebrorsa som har fyllt år. Det blir nog trevligt.
Ska ta och packa med alla skolsaker och jag kommer nog ta med datorn också. På måndag ska jag och plugga med Jenny och brudarna från kursen. Bröt ihop igår när jag skulle ta och plugga, allt bara blev kaos i huvudet och jag började gråta till och med. Kändes som att tentan kommer gå åt helvete, men nu när jag ska plugga med brudarna på måndag så känns det lite bättre iallafall. Jag säger som så många gånger förut, deeh lööööhsärr sääääiij!

Ska ta och käka något också, magen kurrar som fa-an.


RSS 2.0